☃️Tips om jouw tuinmeubelen te beschermen & stockeren tijdens de winter☃️

Wil je zo lang mogelijk van jouw tuinmeubelen genieten? Dan verzorg je ze maar beter tijdens de winter! Als de winter in het land is, kunnen jouw tuinmeubelen wat extra zorg gebruiken om de vaak barre kou, zonder kleerscheuren te doorstaan. Wij zetten alvast een aantal gouden tips op een rij. Zo geniet je ook de komende jaren van jouw tuinmeubels!

Tip 1❗️
Zet jouw tuinmeubelen binnen

Is het praktisch mogelijk om alle tuinmeubelen binnen te zetten? Doen! Beschik je over houten tuinmeubelen, zorg dan voor voldoende verluchting in de ruimte waar je je meubels stockeert. Dat voorkomt aanslag en schimmel. Voor je jouw meubels hun winterslaap gunt, kan het ook interessant zijn om ze van een laag meubelbeits te voorzien. Dat vertraagt de vergrijzing en voorkomt vervuiling.

Tip 2❗️
Kies het plekje binnen zorgvuldig

Je meubels binnen stockeren is een goed idee, maar kies zorgvuldig. Mijd een stockageplaats bij een verwarming of condensatieketel. De combinatie van droogte en warmte kan ervoor zorgen dat jouw houten tuinmeubelen barsten.

Tip 3❗️
Het afdekken van jouw tuinmeubels met een hoes

Geen ruimte binnen, dan zit er niets anders op dan het afdekken van jouw tuinmeubels met een hoes. Bij plastic, kunststof en hoezen vormt dit geen probleem, bij houten meubels dien je toch geregeld even te controleren of er geen schimmels ontstaan.

Verder willen we ook nog deze bijkomende trucjes meegeven:

  • Zet de afdekhoes vast met touw of spanband. Zo kan de wind er niet mee aan de haal gaan.
  • Voorzie bij voorkeur een hoog punt in het midden van de hoes, zo loopt het water er makkelijker af.
  • Leg kussens altijd binnen tijdens de winter. Vocht kan door de naden van de beschermhoes dringen en je kussens aantasten.
  • Zorg dat je hoes los staat van jouw meubels. Maak een kleine verhoging, zo kruipt er geen vocht in jouw meubels.

Tot slot zetten we nog even de meest voorkomende materialen en hun voorkeursbehandeling tijdens de winter onder elkaar. Zo doorstaan jouw tuinmeubels perfect de winter!

  • Houten tuinmeubelen: olie ze in en zet ze binnen of onder een afdekhoes buiten.
  • Aluminium tuinmeubelen: reinig ze met een vloeibare zeep en dek ze af of zet ze onder een afdak. Deze meubels zijn weersbestendig.
  • Vlechtwerk tuinmeubelen: zet ze binnen of dek ze af met een beschermhoes. Het vlechtwerk kun je perfect reinigen met een sopje.
  • Wicker tuinmeubelen: kun je ze binnen zetten, dan is dat mooi, maar een beschermhoes is voldoende.
  • RVS tuinmeubelen: Deze kun je zonder probleem buiten laten staan. Af en toe afspuiten valt aan te raden.

Meer weten over het onderhoud?

Zit je nog met vragen over het onderhoud of het winterklaar maken van jouw tuinmeubels en/of loungeset? Informeer gerust bij de specialisten van Gaverzicht Garden. Ze vertellen je er graag meer over.